Simmerdeis op zaterdagavond, het festival wordt steeds drukker.
Simmerdeis op zaterdagavond, het festival wordt steeds drukker. Foto: Saris & Den Engelsman.

Spectaculaire editie festival Simmerdeis

DRACHTEN - Simmerdeis maakt er dit jaar een spectaculaire editie van. Van 28 juni tot en met 1 juli staat Drachten en omstreken in het teken van muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen.

Na het succesvolle Old Gangsters Never Die, vorig jaar op Simmer deis, zijn de YoungGangsters terug! Welkom bij DisasterLicious, hun gloednieuwe show, over the one and only Hansje Brinker die door zijn vinger in de dijk te steken heel Nederland behoedde voor een overstroming. Een theaterspektakel in de buitenlucht voor ramptoeristen met stalen zenuwen, dat van vrijdag tot en met zondag op Simmerdeis te bewonderen is.
De zinderende voorstelling Finestra Aperta, die elke dag van Simmerdeis wordt gespeeld op Gaastereiland (nabij Drachten), laat muziek- en circustheater elkaar ontmoeten.

Indie popband Sue the Night timmert flink aan de weg. Frontvrouw Suus schrijft de liedjes en heeft de wereld inmiddels kennis laten maken met een prachtig lijstje platen. Deze relaxte en tegelijk energieke sound maakt het feest compleet op de donderdagavond van Simmerdeis. The Brahms hadden met hun eerste single Golden in 2015 meteen een 3FM-Megahit te pakken. Ze zijn te zien en te horen op vrijdag 29 juni. Eerder werden al vastgelegd: Jeangu Macrooy, Danny Vera, de Amsterdamse band TenTemPiƩs en The Color of Time.