Iepenloftspul 'Masquerade Theater'

VEENKLOOSTER - Masquerade Theater jongerein toaniel uit Kollumerzwaag heeft de première van het gratis iepenloftspul 'Non-Aktief' op 29 juni.

Masquerade Theater is een jeugdtoneelploeg die met het motto: van jeugd, voor jeugd en door jeugd opgericht is in 2013. De jeugd die het stuk speelt zit binnen de leeftijdsgroep van 8 tot en met 18 jaar. De spelers komen uit verschillende gemeentes, zoals Dantumadiel, Dongeradiel, Kollumerland en Achterkarspelen. Ook het bestuur bestaat uit deze jeugdigen. Samen spelen zij het stuk, begeleiden de voorstelling met livemuziek, maar doen ook dingen als knippen en kappen, grime en promotie. De bijzondere jubileumvoorstelling Non-Aktief zal ten tonele gebracht worden in het weekeind van 29 en 30 juni (1 juli succes/slechtweer optie) en 6 en 7 juli (8 juli succes/slechtweer optie) op de Brink in Veenklooster. Ook speelt het gezelschap op 14 juli een voorstelling op Schiermonnikoog en op 1 september in Gerkesklooster.

Non-Aktief speelt in op de geschiedenis van Fryslân en haar kloosters. Het stuk is gebaseerd op waargebeurde gegevens van het klooster in Veenklooster. De feiten uit de geschiedenis worden gecombineerd met de humor en Masquerade magie. Het zal een muzikaal feest worden met maar liefst 13 liedjes. Voornamelijk zelf geschreven, maar ook een paar nummers compleet anders dan verwacht.

De locatie bij de première in Veenklooster op 29 juni is open om 19.00 uur open en de voorstelling start om 19.30 uur aan de Kleasterwei 6.