Elf adviezen voor nieuwe sporthal Burgum

BURGUM - De nieuwe sporthal in Burgum hoeft niet beslist op exact dezelfde plek te komen als waar de oude stond, die vorig jaar afgebrand is.

"Onderzoek ook de mogelijkheden de sporthal centraal op het sportpark ('Het Koningsland') te situeren", adviseert de 'stuurgroep' die onlangs haar eindrapport overhandigde aan wethouder Doeke Fokkema (CDA) van Tytsjerksteradiel.
Het 25 pagina's tellende rapport is samengevat in elf adviezen en aanbevelingen. Advies nummer 1 is: "Toon ambitie bij de opstelling van het programma van eisen. Een nieuwe sporthal bouw je immers voor tenminste 40 jaar."

Enkele andere tips aan de gemeente: "Ontwikkel een visie op het hele sportpark Het Koningsland, niet alleen op de sporthal." En: "Overweeg een andere wijze van aanbesteden dan de traditionele vorm", plus: "Overweeg het onderhoud voor een groot aantal jaren (minimaal 15 tot 20 jaar) neer te leggen bij de partij die realiseert."

Stuurgroep als 'klankbord'

De stuurgroep wil graag als 'klankbord' voor de gemeente blijven functioneren. "De gemeente hoeft dan niet met elke gebruiker of participant afzonderlijk te overleggen."