Een eerdere editie: gezellig druk.
Een eerdere editie: gezellig druk. Foto: Ingezonden

Achtste Wâldpop donderdag in Burgum

BURGUM - Op de sportvelden aan de Bothenius Lohmanlaan in Burgum wordt niet alleen gesport. Elke Hemelvaartsdag is er Wâldpop, morgen voor de achtste keer. Daarmee is het min of meer een opvolger van Wâldrock, zij het wat bescheidener.

"Sinds acht jaar zijn wij uitgegroeid tot 'familiefeestje' op de sportvelden van Burgum, omlijst door leuke muziek en kinderactiviteiten, georganiseerd voor en door Burgumers", meldt de organisatie.

Hier een kleine greep uit de artiesten die deze dag hun opwachting zullen maken op de 8e edite van het Wâldpop festival: Unbreakable, DJ Winston Black, Alice Springs, Project Kickstart, All Over Again (winnaar Lytske Wâldpop) en The Vetts (winnaar Lytske Wâldpop).

Als voetbalverenigingen 'leverden' zowel de vv Bergum als BCV ieder jaar circa veertig vrijwilligers voor de bardiensten op Wâldrock. Als dank hiervoor stortte Wâldrock elk jaar een aanzienlijk bedrag bij de penningmeesters van de clubs. Maar er is geen Wâldrock meer, dus er moest wat nieuws komen om geld te genereren. Het idee ontstond al snel om iets te doen op het trainingsveld van de beide Burgumer clubs. Van het één kwam het ander.

kaartverkoop bij Primera Burgum, hotel-café 't Rood hert en Leffel Sportswear, En online via www.waldpop.nl. Voorverkoopprijs € 10,-, aan de kassa € 15,-.