Dijkstra Draisma bouwt Campus

DAMWALD - Bouwbedrijf Dijkstra Draisma uit Dokkum krijgt de voorlopige opdracht gegund voor het ontwerpen en bouwen van een nieuwe school, een nieuwe sporthal en de herinrichting van de Badhúswei in Damwâld. Deze zogeheten Campus Damwâld wordt één gebouw, dat in juni 2020 opgeleverd moet worden.

"Voor Dijkstra Draisma een mooie uitdaging omdat het een brede opdracht is met duurzaamheid als belangrijkste basis: circulair bouwen, geen aansluiting op het gasnetwerk en alternatieve manieren voor de energievoorziening", meldt de gemeente. Het gebied rond de campus krijgt een groene uitstraling met veel ruimte om te bewegen en mogelijkheden voor natuureducatie.

"We zijn erg blij dat een bedrijf uit de regio met haar wortels in Damwâld als beste uit de bus is gekomen" aldus wethouder Gerben Wiersma. "Dat betekent dat ook mensen uit de nabije omgeving straks met dit project aan de slag kunnen".

Schoolbesturen en de gemeente willen dat het christelijk en openbaar onderwijs én de sporthal onder één dak worden gebouwd in de omgeving van kindcentrum De Blokkedoaze. Deze voorzieningen willen onder de noemer 'Campus Damwâld' meer met elkaar samenwerken.

De aanbesteding gaat ook om de inrichting van de Badhúswei. Het doel is dat de Badhúswei een plaats wordt met maatschappelijke voorzieningen. En een verblijfsgebied waarin de automobilist zich gedraagt als 'gast'.