Kinderen verkochten hun spullen tijdens de vrijmarkt.
Kinderen verkochten hun spullen tijdens de vrijmarkt. Foto: @Pruisfotografie

Start 'WereldBurgumer' op Koningsdag

BURGUM - Koningsdag in Burgum begon al om 5.00 uur 's ochtends. Toen kwamen de eerste kinderen met hun ouders voor de beste verkoopplekken op de kindervrijmarkt. In de loop van de ochtend stroomde het centrum vol met bezoekers.

Naast de vrijmarkt waren er optredens van drumband De Marko's, de Burgumer Canon en spijkerbroek-hangen door scouting De Twirre. De Burgumers Klaas Henstra en Siebe Siebenga gingen met het publiek in discussie over welke gebeurtenissen, gebouwen en personen thuishoren in de Burgumer Canon. Er kon gekozen worden uit meer dan zestig items.
Ook was de officiƫle start van 'WereldBurgumer', een project van gemeenschapsfonds Oranje Ferbynt, van, voor en door de Burgumer mienskip. Burgemeester Jeroen Gebben zette letterlijk en figuurlijk zijn eerste 'handtekening'. Meer dan 100 mensen zetten al hun persoonlijke boodschap in de vorm van een handtekening. Deze boodschappen krijgen een plek op een grote Wereldbol, die op 8 juli naar Leeuwarden wordt gebracht. Meer weten of meedoen, kijk op www.wereldburgumer.nl.