De opbrengst van de sponsoractie is voor de jeugdafdelingen van de sportverenigingen.
De opbrengst van de sponsoractie is voor de jeugdafdelingen van de sportverenigingen. Foto: Actief Media

'Ekstra stipe' van de Jumbo voor de sportclubs

BURGUM - Gisterenavond kwamen vertegenwoordigers van tien sportclubs naar supermarkt Jumbo aan de Markt in Burgum. Zij ontvingen samen vijfduizend euro extra sponsorgeld voor hun verenigingen.

VV Hardegarijp, tennisvereniging De Leechkamp uit Burgum, sportvereniging Suawoude, VV Eastermar, sportvereniging DFS uit Burgum, VV Bergum, VV Suameer, VV Noordbergum en de Bergumer Christelijke Voetbalvereniging (BCV) waren de clubs die zich melden. VV ONT uit Opeinde ontbrak helaas bij de uitreiking van de cheques.

"Voor de veranderingen bij het jeugdvoetbal gaan wij dit gebruiken"

Een voor een werden de sportclubs naar voren geroepen en kregen ze uit handen van de eigenaren van de Jumbo in Burgum, Jouke de Jong en Bert Nicolai, en bedrijfsleider Johan Postma, de cheque overhandigd die paste bij hun punten.

BCV en VV Bergum zijn extra blij. Bij hen werken de jeugdafdelingen ook nog samen, onder de noemer BBC. Omdat bij deze twee verenigingen van alles verandert, kunnen ze het geld goed gebruiken.

"We gaan in kleinere groepjes jeugd voetballen, zodat de jonge spelertjes vaker aan de bal komen," vertelt één van de begeleiders. "Maar dan heb je ook veel meer goaltjes, ballen, pionnen, enzovoort nodig."