Iedere vrijdag en zaterdag worden er vers belegde broodjes verkocht in de Jumbo. Affie Dijkstra maakt voor klanten een paar overheerlijke broodjes met kip.
Iedere vrijdag en zaterdag worden er vers belegde broodjes verkocht in de Jumbo. Affie Dijkstra maakt voor klanten een paar overheerlijke broodjes met kip. Foto: Actief Media

Iedere vrijdag en zaterdag: verse broodjes gezond

BURGUM - "We proberen de supermarkt te zijn met het grootste assortiment van Tytsjerksteradiel", zegt bedrijfsleider Johan Postma over de Jumbo aan de Markt in Burgum. "De grootste, de goedkoopste én de beste", specificeert hij de doelstellingen. "We streven naar perfectie en weten dat er altijd verbeterpunten zijn, ook als je heel goed bent."

Dit perfectionisme van de Jumbo herkennen klanten bijvoorbeeld aan de grote versafdeling. Bij binnenkomst in de winkel zijn al de heerlijk uitziende producten een echte blikvanger. "Ons versplein onderscheidt zich met de beste soorten groente, fruit, vlees en brood. Daarbij zorgen we ook nog eens voor heel veel keus."

Streekproducten

Klanten herkennen de wens van de Jumbo om de beste te zijn ook aan de vele streekproducten in het assortiment. "We verkopen graag producten van Friese bodem", vertelt Johan. "De Molkwarderkoeke bijvoorbeeld, die gemaakt wordt in Joure, en Droge Worst van Weidenaar, gemaakt in Dokkum. Ook Friese aardappelrassen verkopen we en bijzondere biersoorten die je elders niet snel tegenkomt."

Service en klantvriendelijkheid

Wat is het eigenlijk, wat een supermarkt 'goed' maakt? Jumbo verwoordt dat met 'De 7 Zekerheden'. Dat houdt in: 1. euro's goedkoper; 2. service met 'n glimlach; 3. voor ál uw boodschappen; 4. vers is ook écht vers; 5. vlot winkelen; 6. niet tevreden? geld terug; en 7. uw wensen staan centraal.

"Klanten kennen deze leuzen. Ze weten dat, als ze de vierde wachtende in een rij moeten worden, terwijl er nog wel een onbemande kassa beschikbaar is, ze hun boodschappen gratis meekrijgen", zegt Johan Postma. Oftewel: de caissières hebben de opdracht zodra er zich een rij begint te vormen, een extra kassa te openen. "Als alle kassa's open zijn, geldt de regel van de vierde wachtende natuurlijk niet meer, want dan kunnen wij er niets meer aan doen", verklaart Johan.

Vers moet vers zijn

De regel 'vers is ook écht vers' wordt gewaarborgd doordat klanten die op de versafdeling een product aantreffen dat op datum is, dit gratis meekrijgen.
Vers staat ook centraal bij de gewoonte van de Burgumer supermarkt om iedere vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur een gezond tussendoortje te verkopen. Denk aan snert, broodjes gezond, broodjes zalm, gehaktballen, knakworstjes of kip-kerrie. "Onze medewerkers bedenken zelf wat ze deze week gaan klaarmaken en verkopen het op vrijdag en zaterdag in een speciale stand in de winkel", vertelt Johan Postma enthousiast. "En helemaal niet duur. Een broodje gezond koop je bij ons bijvoorbeeld al voor € 1,75."

"Ken je de Jumbo-app?"

Service is belangrijk voor de Jumbo-medewerkers. "Ken je onze app?" vraagt Johan. "Via de Jumbo-app bestel je online boodschappen, inclusief de week- en seizoensaanbiedingen. Je geeft aan wanneer je die boodschappen bij de winkel in Burgum komt ophalen. Afhankelijk van het tijdstip, worden de bestelkosten berekend. We hebben een aparte ingang voor deze zogenaamde pick up-klanten. Parkeren ze achteruit op het terrein aan de zijkant van ons pand, dan schuiven we hun kratjes met boodschappen zó de auto in."

Jumbo | Markt 38 in Burgum | Dagelijks geopend van 8.00 tot 21.00 uur, zondags van 12.00 tot 18.00 uur | 0511 480 16 |
www.jumbo.com