De Wâldhoek weert zich kranig op boksgala

LEEUWARDEN - Zaterdagavond 28 april was het Kalverdijkje in Leeuwarden weer even de bokstempel van Fryslan. De zaal was tot de nok gevuld met boksfans.

Als eerste bokser van boksschool de Wâldhoek uit Twijzelerheide stond Folkert Bosgraaf uit Driezum in de klasse tot 69 kilogram bij de starters tegenover Bart van Koppen van de Haagse directe (Den Haag). In de derde ronde kwam Bart van Koppen sterk terug en kreeg de partij toegewezen met een 2-1 overwinning in deze eliteklasse.

Als tweede Wâldhoeker kwam in B-klasse elite halfzwaar Leo Kuipers uit Twijzelerheide uit tegen Klaas Feitsma van Vargas uit Enkhuizen. Vanaf de eerste bel maakte Leo Kuipers de dienst uit. Met vele harde en duidelijke treffers trok hij de winst naar zich toe. Klaas Feitsma hield het knap drie ronden vol, maar moest zijn meerdere erkennen in Leo.
Als klapstuk van de avond kwam Wâldhoeker Jilles Bijlstra uit De Triemen (A-klasse tot 75 kilogram) uit tegen Haye Soepboer van F&F Sneek. Haye komt uit voor team NL en geldt als een belofte. Jilles is de gevestigde orde in het Noorden. Na drie rondes werd Haye Soepboer op punten als winnaar aangewezen. Pieter Roemeling uit De Westereen bokste voor BAV Frisia Leeuwarden en won van Gianni Pisa van Verbon Utrecht.