Quick 21 kampioen

ZEVENHUIZEN - Nadat de korfballers van Quick'21 uit Oudega eerder hadden gewonnen van de nummer 2 ROG uit Groningen, kon Quick bij winst zaterdag kampioen worden in de tweede klas. Quick won van Sparta en haalde de titel en promotie naar de eerste klasse binnen.

Quick 21 ging meteen goed van start, binnen drie minuten stond Quick'21 al met 0-3 voor, door twee afstandsschoten van Gerwold Hylkema en één van Stan Kleinhuis. Quick'21 ging scherp verder, na twintig minuten was de stand al 2-7. Daarna stokte het scoren en liet Quick'21 Sparta dichterbij komen, tot 7-8. In in de laatste minuten voor rust liep Quick'21 uit naar 7-11.

Na een peptalk in de rust pakte Quick'21 de draad meteen weer op. Stan Kleinhuis liet door twee afstandsschoten zien dat hij meer kan dan goed rebounden. De Quick 21-trein ging volop rijden en Sparta kwam er niet meer aan te pas. Vooral de dames van Quick'21 lieten zien dat zij ook zeker hun mannetje staan. Grietsje Blauw, goed voor zeven treffers en Hilly van der Wal, goed voor vijf treffers, namen de ploeg op sleeptouw. Geke Blauw leverde goed reboundwerk, en de gebroeders Romke en Jan Auke Kooistra wisten met hun inzet het publiek op de banken te krijgen. Gerdien van der Veen stond weer uitstekend te rebounden en aanvoerder Jelte de Vries strooide met goede passes, zodat zijn medespelers volop konden scoren. Quick'21 won met 11-23. De ploeg kan met dit jonge team een mooie toekomst tegemoet zien.