Het bereiken van de overkant gaat hier gepaard met inspanning en 
techniek tijdens de Wrotrun.
Het bereiken van de overkant gaat hier gepaard met inspanning en techniek tijdens de Wrotrun. Foto: Ingezonden

Kerst Wind en Lisan de Vries winnaars Wrotrun

KOLLUMERZWAAG - Op 27 april was de twaalfde editie van de Wrotrun in Kollumerzwaag. Elk jaar op Koningsdag wordt deze 'Survival op z'n Fries' georganiseerd, met als doel de leefbaarheid in Kollumerzwaag hoog te houden.

De Wrotrun wordt gekenmerkt als een leuke, recreatieve survivalrun met een aantal keren een massastart. Twaalf jaar geleden werd de eerste Wrotrun gehouden en er waren toen ongeveer 60 deelnemers, dat zijn er nu bijna tien keer zoveel, namelijk 550.

Wethouder Jelle Boerema heeft dit jaar het startschot afgegeven op de zeven meter hoge brug van steigerbuizen. Dit jaar waren er voor het eerst twee verschillende afstanden: 7 en 9 kilometer. De eerste start was voor de wedstrijdlopers, de drie startgroepen daarna waren recreanten

Door het prachtige weer, de grote groep vrijwilligers en enthousiaste deelnemers was het ook dit jaar weer een geslaagd evenement. Elk jaar is het een uitdaging om zoveel vrijwilligers bij elkaar te krijgen; de organisatie is blij als dit weer lukt. Ook dankzij de sponsoren kan dit evenement plaatsvinden. De uitslagen staan op www.wrotrun.nl.

Top 3 heren: 1. Kerst Wind uit Oosterzee (46.51). 2: Berend Castelein uit Feanwâlden (48.56). 3. Jarno Visser uit Kootstertille (49.13).

Top 3 dames: 1: Lisan de Vries uit Noardburgum (57.49). 2: Nienke Schram uit Leeuwarden (1.14.01). 3: Sytske Sangers uit Stroobos (1.29.23).