Het kampioensteam van BV Penta U 12.
Het kampioensteam van BV Penta U 12. Foto: Ingezonden

Basketballers BV Penta U12 kampioen

DRACHTEN - De jonge basketballers van BV Penta U12 speelden vorige week zaterdag de kampioenswedstrijd tegen BV Leeuwarden en sloten het seizoen af als kampioen.

Penta kwam sterk uit de startblokken en liep in enkele minuten uit naar een 12-0 voorsprong. Door een aantal goede assists van Mendert Hoogterp die daarna sterk werden afgemaakt door Yoran Veldman, kwam Penta voor de rust op een voorsprong van 20-5 te staan.

Na de rust leek de focus er even af bij Penta. Leeuwarden kwam sterk terug en na de zesde periode stond het 24-19. Door de goede samenwerking in de zevende en achtste periode kwam Penta weer terug in de wedstrijd en sloot hierdoor de wedstrijd af met een 37-25 winst.
Met een staande ovatie van het publiek werden de medailles en de beker in ontvangst genomen. De topscorer van het seizoen werd Leah Stuiver, met 126 punten.

De Penta-dames werden dezelfde dag gedeeld eerste en promoveren volgend seizoen naar de hoofdklasse. De topscorer van het seizoen werd Esther van der Sluis, met 220 punten.

Foto: v.l.n.r. coach Ilonka Debets, Rowen Dijken, Yoran Veldman, Koen Stellingwerf, Bram van der Weele, Gerjan Dekkinga, Mendert Hoogterp, Lars Kleinendorst, Lea Cohen, Leah Stuiver en coach Esther van der Sluis.