De andere groep gedecoreerden (en familie) in Kollumerland.
De andere groep gedecoreerden (en familie) in Kollumerland. Foto: Ingezonden: Sake Beerstra

Elf lintjes in Kollumerland

KOLLUM - Behalve de hierboven vermelde drie personen die donderdag in Kollumrland een lintje kregen opgespeld, werden er nog acht geëerd, onder wie drie echtparen.

Op één na zijn allen 65-plusser. De oudste is mevrouw Eeuw Fennema-Brinkman (78) uit De Triemen, sinds 1967 actief op kerkelijk gebied. De jongste is Cornelis Alle Hellinga (64) uit Kollum. Hij was jaren actief in de lokale voetbalvereniging en is dit nog in de ondernemersvereniging HIM in Kollum en de stichting Activiteitenplatform Kollum.

Bijzonder is dat drie echtparen zijn onderscheiden

Bijzonder is dat er drie echtparen zijn onderscheiden. Eelke Anne de Boer (65) en Doetje de Boer-Kloosterman (68) uit Kollumerzwaag zijn beiden ondere andere vrijwilliger in de Hervormde kerk. Van het paar Hendrik Dijkstra (72) en Pietje Dijkstra-Riemersma (70) uit Kollum was of is hij actief voor onder andere vogelvereniging De Edelzangers, de Protestantse Gemeente, het Kollumer Amateurtoaniel en kerkgebouw Pro Rege. Zijn vrouw zet(te) zich in voor bewoners van Meckama State, als collectant voor diverse fondsen en met haar man als beheerder van Pro Rege.

Willemke van der Heide-Zijlstra (67) en haar man Johannes van der Heide (70) uit Warfstermolen zijn beiden sinds 1969, c.q. 1970 actief voor (o.a.) korfbalvereniging De Lauwers in Warfstermolen, in diverse functies.