Gruppo Sportivo laat werk van een nieuwe cd horen in Drachten.
Gruppo Sportivo laat werk van een nieuwe cd horen in Drachten. Foto: Ingezonden

Gruppo Sportivo sluit Jûn fan Peije af

DRACHTEN - Ook dit jaar organiseert Poppodium Iduna weer een aantal gratis toegankelijke festivals in haar achtertuin, het Thalenpark te Drachten. Zaterdag 9 juni trapt Iduna dit festivalseizoen af met Jûn fan Peije.

Vanaf 17.30 uur tot 23.30 uur kan het publiek gratis de hele avond genieten van americana, blues, country en rock met onder anderen Tim Knol, Gruppo Sportivo en Tim Akkerman sings The Boss! Tim Knol kennen we als de man met een stem van goud en een 'oude ziel'. In alles hoor je zijn liefde voor oude helden.
Tim Akkerman brengt samen met zijn band een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in 'Tim Akkerman sings The Boss'! De oud-zanger van de Haagse rockband Di-rect is al zijn hele leven fan van Springsteen, Gruppo Sportivo zal deze editie van Jûn fan Peije afsluiten; het legendarische muziekgezelschap treedt namelijk weer op en heeft met 'GREAT' een nieuw album. Bovenstaande acts worden bijgestaan door The Cordovas uit de VS en lokale openers Maaris.

Jûn fan Peije vormt het afsluitend avondprogramma van Peije Dei: een evenement dat wordt georganiseerd door winkeliersvereniging H & I en overdag plaats vindt in het centrum van Drachten. Dancefestival Dencity op zondag 10 juni 2018 en popfestival Popcity op zondag 22 juli 2018 maken Iduna's festivalzomer compleet.