Koningsdag-orgelconcert Dirk Out

FERWERT - Op Koningsdag 27 april speelt de virtuoze organist Dirk Out op het fraaie orgel in de St. Martinuskerk in Ferwert een mooi concert. Dirk Out speelde in mei 2017 een bevrijdingsconcert op dit fantastische orgel en komt op verzoek terug in de Martinuskerk. Het belooft opnieuw een fantastische avond te worden.

Dirk Out (1949) was in de jaren tachtig en negentig een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV. Tevens was hij in die periode dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franckconcours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars. Als organist is hij een veelgevraagd begeleider en hij treedt daarnaast ook op als solist met orgelconcerten. Hij maakte concertreizen door Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Canada en de Verenigde Staten. In 2005 werd hij onderscheiden door de 'Société Académique d' Éducation et d' Encouragement Couronné par l' Académie Française Arts, Sciences et Lettres' vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Op dit moment speelt hij regelmatig onder andere in IJmuiden, Ermelo, Apeldoorn en Bloemendaal.
Dirk Out is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours. Dit concours wordt eenmaal in de drie jaar gehouden in de beroemde Basiliek Sint Bavo in Haarlem.

Tijden, tarieven en meer info

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt € 10 – tot en met 11 jaar € 5. Kaarten zijn voor het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie: orgelcommissie@gmail.com - www.zingenenzo.com