Uilenballen pluizen in De Alde Feanen

EARNEWALD - Mama's en papa's van natuuronderzoekers opgelet! It Fryske Gea organiseert speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen in bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen op maandag 30 april van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur.

Samen met de enthousiaste natuurgids gaan de deelnemers op onderzoek uit in het bezoekerscentrum gelegen aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen. Dit grote natuurgebied ligt vlakbij Leeuwarden en is de thuisbasis van veel uilen! De ideale plek om meer te leren over de uil. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdekken we wat hij eet? De braakbal vertelt het ons! Doordat die vol haren en botjes zit, kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Een bron vol interessant onderzoeksmateriaal! Aan de hand van deze uilenballen is na te gaan wat hij heeft gegeten.

Hoe? Je pluist de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit 'skelet' plak je uiteindelijk op een heus braakballendiploma dat iedere deelnemers mee naar huis krijgt. Verder vertelt de natuurgids de kids over het leven van roofvogels en uilen. Een superleuk én leerzaam uitje.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511-53 96 18. Deelname is gratis voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,-.