De acrogymnasten van Adonis Sport Acrobatiek op A-niveau pasten net niet samen op het hoogste podium.
De acrogymnasten van Adonis Sport Acrobatiek op A-niveau pasten net niet samen op het hoogste podium. Foto: Ingezonden

Veel goud voor acrogymnasten in Oss

OSS - In Oss werd afgelopen weekeinde de halve finale acrogym gehouden voor de A-lijn en op C-niveau. Verschillende regioclubs behaalden naast goud zilver en brons. Het waren bovendien plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap.

WSBF

Het mixpaar van WSBF uit Surhuisterveen, bestaande uit Yannick van der Veen en Eva van Sluijs, zettte twee prachtige oefeningen neer.

Ze behaalden met een puntentotaal van 48,170 een gouden medaille en ruimschoots de limiet voor doorstroming naar het Nederlands kampioenschap in Rotterdam eind juni.

Acro Academy

De gymnasten van de Acro Academy Noord Nederland boekten weer grote successen. Drie damesparen met Smallingerlander gymnastes haalden een gouden medaille. Robin Hooijenga uit Oudega haalde met haar partner Anna Koster (een combiteam Acro Academy / SV Donkerbroek) in de categorie Jeugd het goud. Amber Bosma uit Drachten won met partner Lian Boersma in de Junioren 1 ook goud. En Famke Wiersma uit Drachten met haar partner Fei Oudhof bij de iets oudere leeftijdscategorie Junioren 2 mocht ook het hoogste podium betreden.

Adonis Sportacrobatiek

Het was een druk en spannend weekend voor Adonis Sportacrobatiek. Juniorentrio Lisa Vermaning, Melissa Dijkstra en Demi Vogel versloegen al hun tegenstanders en konden net als op hun internationale toernooi in Engeland het hoogste podium te betreden.

Senioren damespaar Zefanja Nieman en Josan Huisman nam de laatste medaille van de dag mee naar huis, óók voor hen was er goud!