Korfballers TFS beslissen wedstrijd in slotfase

DE WIJK – TFS uit Drachtstercompagnie heeft twee punten meegenomen uit De Wijk (tegen Roreko), punten die ook broodnodig waren.

Al snel namen de korfballers van TFS een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Willem Visser. Zoals verwacht bleef het stuivertje wisselen. De hele wedstrijd is het verschil tussen beide teams niet groter geweest dan twee doelpunten. Na de 1-1 ging het via 2-3 naar 3-5.
Alle Kompenijster heren waren al tot scoren gekomen, de dames van TFS hadden niks over door een sterk viertal dames van De Wijk. Net voor rust was de stand op 9-9. Marrit Nijmeijer verzilverde een mooi uitgespeelde bal, 9-10 tussenstand in de pauze.
Na rust pakte Roreko de eerste voorsprong: 12-10. Jitze van der Vlugt en Jildou van der Vee trokken dat meteen weer recht. Het werd nog even spannend doordat TFS tweemaal de bal vergooide in de slotminuten. Met tactische wissels ging TFS toch over Roreko heen. Door tweemaal Monique Postma en tweemaal Jitze van der Vlugt werd de eindstand 15-16. Zaterdag speelt TFS uit tegen DTL in Hantum, vanaf 15.30 uur.