Rob Schokker velt Blauw Wit '34: 6-1

DRACHTEN - Het was genieten van Drachtster Boys tegen Blauw Wit '34. De vorm van voor de winterstop lijkt weer terug. Gedisciplineerd, in een hoog tempo, werden de gasten weggespeeld.

Het plezier straalde er vanaf en werd groter door de vroege treffer. Rob Schokker scoorde, na goed werk van Jan Stoker, in de achtste minuut: 1-0. De Leeuwarders raakten in de war tegen dit oppermachtige Drachtster Boys dat kans op kans creƫerde. Voordat Rob Schokker z'n tweede scoorde, pegelde Harvey Bischop rakelings naast, raakte Schokker de paal en zag Said Hassan voor het doel een bal over zijn schoen stuiteren. Uit een penalty scoorde Schokker een zuivere hattrick: 3-0.

In de pauze hadden de spelers afgesproken om 6-0 te maken. Helaas scoorde Floris Boonstra een tegentreffer. Said Hassan maakte daarvoor met een afstandsschot 4-0. Rob Schokker was attent toen de keeper een schot van Aziz Geyik losliet: 5-1. Uit een corner van Aziz Geyik zorgde Jan Stoker voor de eindstand: 6-1.

De ruime winst was volgens trainer Hans van der Ploeg te danken aan de ruimte die Blauw Wit bood. Hij zag de vorm terugkomen en de spelers, in het zicht van de nacompetitie, zelfvertrouwen tanken.