VV Buitenpost, kampioen en promotie naar de hoofdklasse.
VV Buitenpost, kampioen en promotie naar de hoofdklasse. Foto: Kiepie.nl

VV Buitenpost mag naar de hoofdklasse

HARLINGEN - VV Buitenpost heeft zaterdag promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Door een 1-6 zege tegen Zeerobben zijn de Blauwkes, met nog drie speelronden te gaan, kampioen geworden in de eerste klasse E.

Daarmee schrijft de club historie. Buitenpost was al een paar keer dicht bij promotie door goede prestaties in de nacompetitie, maar dit seizoen was de kampioensploeg bijna niet te verslaan.

Buitenpost moest winnen in Harlingen om het kampioenschap zeker te stellen. Dylan Drent zette de thuisploeg op 1-0. Binnen enkele minuten zette het team van René van der Weij de wedstrijd compleet naar eigen hand. Rob Dijkstra (terugleggen door Martijn van Roeden), Rudmer Loonstra (assist Rik Weening) en Rolf Dijk (opnieuw terugleggen door Van Roeden) scoorden op rij.

Het Oostersportpark ontplofte, want het team en de ruim 400 meegereisde supporters beseften dat de titel met de 1-3 tussenstand zo goed als binnen was. In de tweede helft had Buitenpost de wedstrijd onder controle. De gasten kregen meer ruimte en speelden vrij en frivool. Rolf Dijk liet zijn klasse zien met een weergaloos doelpunt. Hij krulde de bal schitterend in de goal. Daarna scoorde de blonde aanvaller een hattrick, een intikker op aangeven van invaller Joran Olijve. Het slotwoord was aan invaller Joost Jesse Visser die de eindstand 1-6 op het scorebord zette. "Absoluut verdiend en écht een prestatie van het collectief", sprak succestrainer René van der Weij naderhand.