Sierduiven mogen niet ontbreken op de show in Wâlterswâld.
Sierduiven mogen niet ontbreken op de show in Wâlterswâld. Foto: Ingezonden

Kleindierenshow op Boerendag

WALTERSWALD - De drie kleindierverenigingen. Pkv Burgum e.o., kv de Aeikoer uit Buitenpost en pkv Frisia Dokkum e.o. houden een eendaagse show op zaterdag 28 juli op het terrein van de Boerendag in Wâlterswâld.

Voor de mensen van pkv Frisia is dit geen onbekende locatie, zij staan daar al jaren achtereen met een stand. Nu is er dus een ruimere opzet voorzien. Het wordt een show met een open keuring, zoals dat op de Boerendag ook gebeurt met een veekeuring en een geitenkeuring.

Inzenders kleindieren

De organisatie van het trio verenigingen vraagt hoenders, dwerghoenders, serama's, watervogels, siervogels, konijnen, cavia's en sierduiven. Zeker voor de inzenders zal het anders zijn dan dat zij gewend zijn voor shows in het traditionele seizoen. Maar wie wil er in zijn hobby nu geen uitdaging aangaan?

Voorbeeld uit buitenland

Tot nu toe is het in de kleindierwereld in Nederland een gegeven dat het tentoonstellingsseizoen loopt van 1 september tot 1 april in het volgende kalenderjaar. In verschillende andere landen in onze omgeving beslaat het tentoonstellingsseizoen het hele jaar. Daar benut men het voorjaar en de zomer voor prachtige buitenevenementen. Daartoe willen de drie kleindierverenigingen in Noordoost Friesland nu ook een poging doen.