Fryske Dei BCV

BURGUM - Op zaterdag 28 april speelt BCV de derby tegen SC Stiens (aanvang 19.00 uur). Het is de vijfde editie van de Fryske Dei. Om 19.50 uur geeft Uilke Damstra, voormalig hoofdtrainer van BCV, een analyse tijdens de rust. Na de wedstrijd is het feest in de kantine met medewerking van het sjongersduo Ate en Sytse.

Finale zaalvrouwen

DRACHTEN - Door een 1-5 overwinning op FC Gelre plaatsten de zaalvoetballende vrouwen van Drachtster Boys zich voor de finale play offs om het kampioenschap van Nederland. Doordat de titelverdediger als derde eindigde in de competitie en tegenstander vv Pernis als vierde, krijgt Drachtster Boys het zogenaamde thuisvoordeel. Vrijdagavond 11 mei wordt de eerste wedstrijd tegen Pernis gespeeld in Schiedam. Op 19 en eventueel op 25 mei worden in Drachten de beslissende wedstrijden gespeeld.

Tafeltennis

BUITENPOST - De tafeltennisdames van Buitenpost behaalden thuis tegen de nummer twee De Treffers uit Arnhem een overwinning. Als nummer drie walsten Anine Stegeman, Linda Kleiker en Rianne Komrij over Milou Timmerman, Maud Bosman en Suus Duk heen. Met de 10-0 overwinning zijn ze als tweede geƫindigd en mogen ze 19 mei strijden om promotie naar de tweede divisie. De heren verloren met 3-7 van de Toekomst 2 uit Lochem en eindigden als tweede.