It Lytse Slot in Veenklooster, waar It ferhaal fan Oranje wordt 
verteld.
It Lytse Slot in Veenklooster, waar It ferhaal fan Oranje wordt verteld. Foto: Ingezonden

It Lytse Slot en 'It ferhaal fan Oranje'

VEENKLOOSTER - It Lytse Slot in Veenklooster opent, speciaal voor het culturele jaar Leeuwarden Friesland culturele hoofdstad 2018, in mei haar deuren voor 'It ferhaal fan Oranje'.

Tijdens deze maand worden in de statige kamers van It Lytse Slot de unieke Oranjeverzameling van Grietje van der Zwaag-Pilot en evenzo unieke foto's van de Oranjes van Bearn Bilker tentoongesteld.

Grietje van der Zwaag-Pilot heeft jarenlang Oranjegoed verzameld, misschien wel de meest unieke stukken uit de wijde omgeving.

Bearn Bilker, Oranjekenner bij uitstek, is een veel gevraagd persoon om verhalen van de Oranjes ten gehore te brengen. Een bijzondere en unieke combinatie. In de tentoonstelling vindt u onder andere een zeldzame Koninklijke postzegelverzameling vanaf 1872. Bijzonder is ook de samenwerking met leerlingen van het Lauwers College Kollum en Piter Jelles !mpulse over hun openhartige en verrassende kijk op de Oranjes.

Rondleidingen door Bearn Bilker

De tentoonstelling is vanaf 5 tot en met 26 mei iedere vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen, waarbij Bearn Bilker rondleidingen geeft.

Op 5 mei wordt de tentoonstelling feestelijk en muzikaal omlijst door het MichtaM ensemble onder leiding van Dirk Jan Apoll. De toegang is 4,00 euro per persoon en uiteraard staat de koffie/thee voor u klaar.

Voor meer Informatie en aanmelden, neem contact op met jeltje.vanleijen@hotmail.com of 06-13612735.