Makelaar Jaap Kingma laat op een van de sportvelden van BCV enthousiast zien hoeveel ruimte er is voor woningen.
Makelaar Jaap Kingma laat op een van de sportvelden van BCV enthousiast zien hoeveel ruimte er is voor woningen. Foto: Actief Media

Jaap Kingma heeft een alternatief voor bouwen in polder De Warren

BURGUM - Woningbouw in De Warren was een belangrijk verkiezingsitem in Tytsjerksteradiel. Het gebied ten westen van Burgum is volgens veel partijen dé ideale locatie om te bouwen. Volgens makelaar Jaap Kingma is er een minder voor de hand liggende locatie, die veel geschikter is voor een nieuwbouwwijk: daar waar nu de sportvelden liggen.

Jaap Kingma merkt dat er een groot tekort is aan woningen in Burgum. "Voorheen stonden er minstens 200 woningen in Burgum op Funda, nu zijn dat er ongeveer 40", meldt Kingma. Hij is een voorstander van nieuwbouw in Burgum, maar roept op tot 'omdenken'. "Er moet een nieuwe sporthal komen, waarom zou je deze weer op dezelfde plaats neerzetten? Kun je niet beter de sportvelden verplaatsen naar het gebied tussen de Centrale As en de straten Wettermunt, Kikkertsblom en Roggegers? Daar kunnen geen woningen gebouwd worden, maar het zou de perfecte locatie voor het sportpark zijn", legt Kingma uit. "De sportvelden van Blauw Wit '34 in Leeuwarden liggen ook tegen de weg aan."

Waar nu de sportvelden liggen, kunnen volgens Kingma perfect woningen gebouwd worden. "De huizen staan dan midden in het dorp. Als je hier vrijstaande woningen bouwt komen er twee-onder-een-kap- en rijtjeswoningen vrij voor starters, zodat er doorstroming ontstaat."
Kingma geeft aan dat zijn plan niet per se een vervanger van De Warren hoeft te zijn: "Mijn nieuwe plan kan ook een aanvulling zijn op bouwen in De Warren. Er zijn genoeg woningen nodig de komende jaren."
www.jaapkingma.nl | 0511 - 469 269.