De genomineerden voor de A.M. Bandaprijs 2018, v.l.n.r. Jan Auke Steegstra (Actief Media), Carmen Timmer en Geurt Mouthaan (Het Kontakt) en Duncan Whyte (Texelse Courant).
De genomineerden voor de A.M. Bandaprijs 2018, v.l.n.r. Jan Auke Steegstra (Actief Media), Carmen Timmer en Geurt Mouthaan (Het Kontakt) en Duncan Whyte (Texelse Courant). Foto: Vincent de Vries (NNP)

ActiefPlus-app genomineerd voor A.M. Bandaprijs 2018

HILVERSUM - Tijdens de NNP-dag op donderdag 12 april in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid werd de ActiefPlus-app van Actief Media genomineerd voor de A.M. Banda-prijs 2018: de prijs voor het beste commerciële initiatief van leden van de Nederlandse Nieuwsblad Pers. Uit de vele inzendingen werden drie initiatieven genomineerd. Actief Media greep net naast de hoofdprijs, deze werd in de wacht gesleept door Het Kontakt met het Magazine langs de graaf.

De ActiefPlus-app kreeg veel lof van zowel de jury als andere uitgevers. De jury gaf het volgende commentaar: "Deze inzending viel vooral op doordat hier goed is gekeken naar bestaande ontwikkelingen in het medialandschap en dan met name naar de opkomst van online video. Met de introductie van de A+ app is geprobeerd om lokale ondernemers de mogelijkheid te geven om zich middels online video te presenteren aan de consument."

Waardering door lezers nog belangrijker

Directeur van Actief Media Jan Auke Steegstra is tevreden over de uitslag: "De nominatie is prachtig. Natuurlijk was het mooi geweest om de prijs te winnen, maar de andere initiatieven zijn ook sterk. Ik vind het echter nog belangrijker dat ActiefPlus goed door veel lezers is ontvangen. Daar kan geen prijs tegenop."

Volgens de jury was het initiatief van Het Kontakt het beste uitgewerkt: "In de basis is het uitbrengen van een dergelijk magazine niet iets heel bijzonders, maar met name de aanpak, uitwerking, relevante inzichten in de ontwikkelingen in het uitgeefgebied van het Kontakt en de wijze waarop de gehele inzending en onderbouwing aan de jury is gepresenteerd, heeft er toe geleid dat niet alleen deze inzending is genomineerd, maar tevens ook de winnaar is van de A.M. Banda-prijs". De Vakantiespecial van de Texelse Courant werd ook genomineerd.
De prijs voor Nieuwsbladjournalistiek werd gewonnen door Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman van Kijk op Bodegraven-Reeuwijk met de artikelserie 'Hoe werkt lokale politiek'. De Prijs voor de Nieuwsbladfotografie ging naar Bastiaan Miché van NaarderNieuws met de foto 'woonboerderij gaat geheel in vlammen op'.