De nieuwe editie van het magazine is vanaf 26 april verkrijgbaar bij de deelnemende winkels en bedrijven.
De nieuwe editie van het magazine is vanaf 26 april verkrijgbaar bij de deelnemende winkels en bedrijven. Foto: Ingezonden

Magazine 'Burgum heeft meer' 2018

BURGUM - In april 2017 kwam de eerste editie van het magazine 'Burgum heeft meer' uit. Vele enthousiaste reacties van lezers en ondernemers kwamen binnen bij de redactie van het magazine, Mirjam Kooi, Aline Sprokkereef en Miriam Meijer. Ook kwamen er nieuwe aanmeldingen binnen van ondernemers, die wilden deelnemen aan de nieuwe uitgave van 2018.

Voor de redactie een stimulans om de mogelijkheden voor een tweede editie te onderzoeken. Vanaf september 2017 werd het traject van aquisitie, redactievergaderingen, gesprekken met fotografen en tekstschrijvers, allemaal nodig om een mooi blad te maken, opgestart. Ruim een half jaar later is het blad klaar en ligt het resultaat op de drukpersen. Het magazine wordt woensdagmiddag 25 april op een feestelijke manier aangeboden aan burgemeester Jeroen Gebben op een culturele locatie, namelijk in de galerieruimte van Vakwerk aan de Tjibbe Geartsstrjite in Burgum.

In het kader van het culturele jaar 2018 in de provincie Fryslân zijn er interessante artikelen over Burgum en de culturele activiteiten in de regio opgenomen in het magazine. Om even een tip van de sluier op te lichten: de redactie was onder andere bij burgemeester Gebben op de koffie om te informeren, hoe het hem bevalt in zijn nieuwe ambt.

Klaas Henstra verhaalt over zijn nieuwe boek over de historie van Burgum, waar in korte tijd al een derde druk van is verschenen. Er is een interview met kunstenaar Jan van der Meulen over kunst. Oud-ondernemers van Burgumer bedrijven vertellen over toen en nu. Vanaf 26 april verkrijgbaar bij de deelnemende winkels en bedrijven.