Korfbalnieuws

DRACHTEN - De korfballers van KV Drachten/Van der Wiel wonnen van koploper Sparta uit Zwolle en blijven in de race voor het kampioenschap. Drachten trok de goede lijn van de laatste maanden door en won met 21-19 van Sparta.        

Door deze overwinning staat Drachten nu op twee punten van koploper Sparta. Met nog vijf wedstrijden te spelen lijken er nog steeds kansen voor het kampioenschap. De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 5, Wim Braam 5, Marc Akkerman 3, Peter de Zee 3. Larissa Braam, Doenja Payer, Femke Bouma, Jelmer Faber en Siemen-Jan Miedema allen 1.

Quick '21 won van Noordenveld met 20-17. Deze wedstrijd was van groot belang in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse B. Geke Blauw was in de eindfase beslissend met twee treffers en zo won Quick met 20-17. Zaterdag moet Quick het in de uitwedstrijd opnemen tegen nummer 2, ROG uit Groningen. Doelpunten Quick '21: Jelte de Vries 4, Romke Kooistra 5, Jan Auke Kooistra 3, Hilly Neeltje van der Wal 2, Grietsje Blauw 2, Geke Blauw 3, Gerdien van der Veen 1.
DTS uit Surhuizum won met 12-6 van DIO en bevindt zich nu buiten de degradatiezone.
TFS uit Drachtstercompagnie verloor met 16-19 van VZK uit Haule/Donkerbroek.