Lieke Bos van WSBF uit Surhuisterveen won in Nieuwehorne turngoud bij de pupillen.
Lieke Bos van WSBF uit Surhuisterveen won in Nieuwehorne turngoud bij de pupillen. Foto: Ingezonden

Turngoud DGC, WSBF en Set 'm op in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne waren zaterdag 14 en zondag 15 april plaatsingswedstrijden turnen in wedstrijdgroep 4.

Er deden vijftien turnsters van DGC uit Drachten mee, verdeeld over zaterdag en zondag. Dian van Kuijk (pupil 2, niveau D1) werd derde met de hoogste score op balk en vloer. Merel de Vries werd met de hoogste scores op vloer en balk (zelfs 1,5 punt meer dan nummer 2) de beste in jeugd D1 en ze is zeker van deelname aan het Fries kampioenschap op 9 juni in Drachten. Ze ging met een gouden medaille naar huis. In categorie pupil 2 D1 werd Ivye Ovbiagbonhia vierde in het totaalklassement. Omdat het een groot wedstrijdveld was, kreeg ze een bronzen medaille. Vera Smit werd in het eindklassement tweede.

Lieke Bos van WSBF uit Surhuisterveen behaalde met een ruime voorsprong het goud bij de pupillen 1 D1. Op de toestellen balk en vloer zette ze eveneens de hoogste score neer. Kim Zuur werd vierde in de categorie pupil 2 D1 en kreeg een medaille. Ze werd tweede op sprong en balk.

Bij de junioren G was er een zilveren medaille voor Aisha Roskammer. Ze mag op drie toestellen finales draaien en is net als Lieke Bos al zeker van deelname aan het Fries kampioenschap.
Stien Barkmeijer van Set 'm op uit Augustinusga liet op alle toestellen een strakke oefening zien, waarna ze beloond werd met de tweede plaats en plaatsing voor het FK. Marieke Hoogsteen werd twee keer eerste en twee keer tweede. Dit werd uiteindelijk beloond met een eerste podiumplaats. Ook Marieke heeft zich duidelijk geplaatst voor het FK.

Jannah Eppinga van SFK uit Drachtstercompagnie (instap D1) behaalde een derde plaats. Ze werd eerste op balk en brug en gaat ook naar het Fries kampioenschap.