SC Kootstertille aan de bal tegen VV
Drogeham (geel-rode tenues).
SC Kootstertille aan de bal tegen VV Drogeham (geel-rode tenues). Foto: Ingezonden

SC Kootstertille verslaat Drogeham

DROGEHAM – Het bij vlagen pittige duel leverde SC Kootstertille zaterdag weliswaar een verdiende 3-1 overwinning op tegen VV Drogeham, maar dat ging wel ten koste van de nodige zweetdruppels.

Zwak uitverdedigen en een al even zwakke positionering leidde na drie minuten tot de 1-0 achterstand voor SC Kootstertille. Op de vrije schop op links werd onvoldoende geanticipeerd. Jan Spinder was er als de kippen bij om Drogeham koppend op een 1-0 voorsprong te brengen.

De Tilsters bouwden intussen aan een veldoverwicht en na vijfentwintig minuten viel de gelijkmaker. Doelman Ype Broos kreeg de inzet van Tom van der Veen niet goed onder controle, waardoor de bal enigszins bleef hangen. Jouke Waaksma Bzn. reageerde attent en gaf het beslissende zetje: 1-1.

Tien minuten voor rust kwam SC Kootstertille aan haar zo gewenste voorsprong. Gerbrand Waaksma belastte zich met een vrije schop en krulde de bal met uiterste precisie perfect langs de opgestelde muur: 1-2.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw raak voor Kootstertille. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Jouke Waaksma Bzn. en met een droge knal verdween de bal pardoes in de verste hoek: 1-3. Gisteren was de return.