VV Anjum gelijk

DOKKUM - VV Anjum slaagde er zaterdag niet in de winst over de streep te trekken. In een rommelige wedstrijd werd het 1-1 tegen Dokkum.

Na ruim een half uur dribbelde een speler van Dokkum het strafschopgebied binnen en werd neergehaald. Strafschop, oordeelde scheidsrechter Huizinga. Sybren Oegema legde aan, keeper Lolke Dijkstra koos de goede hoek, maar kon de goal niet voorkomen: 1-0. Koud uit de kleedkamer zette Jan Tijtsma de bal voor op Pope Bauke Holwerda, met een droge schuiver gaf die Timo de Vries het nakijken. De beide trainers lieten hun elftal behoudend voetballen in de tweede helft.
Na een uur kreeg Anjum nog een kans op voorsprong. Na een uitstekende combinatie tussen Anne Zijlstra en Minne Zijlstra werd de bal door Jan Tijtsma net naast de Dokkumer goal geschoten. Tien minuten voor tijd redde Lolke Dijkstra nog attent op een schot van Leroy Gallas.

Drachtster Boys

DRACHTEN - Vrijdag begon voor de top vier van de eredivisie dames de strijd in de play-offs om het landskampioenschap in de zaalvoetbalcompetitie. In Drachten speelden Drachtster Boys en FC Gelre, de nummers 3 en 2 van de competitie, met 2-2 gelijk, waarna penalty's na de verlenging beslissend waren.
Drachtster Boys deed dat beter. Atty Eelkema en Esther van Toledo schoten raak, waarna Lotte Donath de beslissende strafschop benutte in deze halve finale. Vrijdag is de return in Wehl (Achterhoek).