Broekster Boys (rood-zwarte tenues) bleef aan de winnende hand tegen Marum.
Broekster Boys (rood-zwarte tenues) bleef aan de winnende hand tegen Marum. Foto: Jacqueline Jongsma

Belangrijke winst Broekster Boys tegen Marum

DAMWALD - Het lijkt een gewoonte te worden dat de eerste kans in thuiswedstrijden van Broekster Boys bijna altijd voor de gasten is. Het was in de wedstrijd tegen Marum niet anders. Als de gasten na vijf minuten iets koeler waren geweest, had het zomaar met 0-1 voor kunnen staan. Broekster Boys trok met 3-1 aan het langste einde.

{as vanaf minuut vijftig kwam de kwaliteit van Broekster Boys bovendrijven. Hendrik Bouma liet zijn directe tegenstander achter zich en gaf een afgemeten voorzet op Piet Wessel Dijkstra, die hard en onhoudbaar inkopte: 1-0. In de zesenzestigste minuut weer een prima aanval. Deze keer kwam de voorzet van Siemen Sake Kamstra. Jos Regnerus kopte de voorzet mooi tegendraads in en zo stond er een mooie 2-0 voorsprong op het bord. Broekster Boys kwam los, want even later was er weer spektakel voor het doelgebied van Marum. Schoten van Riemer Doornbos en Piet Wessel Dijkstra hadden misschien meer verdiend, maar het was aan de sluitpost van Marum te danken dat het een wedstrijd bleef. Aan de andere kant stond Jakko Veldstra goed te keepen, maar de jonge doelverdediger ging in de fout bij een strakke voorzet. Hij tikte de bal tegen onderkant lat en dat werd afgestraft door Marc Oldewarris: 2-1. Rienk de Haas schoot in de laatste minuut de wedstrijd op slot: 3-1. Een levensgrote kans van Marum bracht daar geen verandering meer in.

Zaterdag komt CVVO uit Lemmer op bezoek in Damwâld. Opnieuw een 'finale' voor de thuisclub in de strijd voor het kampioenschap.