ONT hoopt op Houdini-act na winst in Stiens

STIENS - ONT heeft rechtstreekse handhaving in de tweede klasse niet In eigen hand. Maar de 1-2 winst op SC Stiens geeft daar nog wel zicht op. ONT (Opeinde) speelde een uur lang tegen tien tegenstanders. Pas in het laatste deel van de wedstrijd werd met opportunistisch spel de 1-0 achterstand omgezet in een 1-2 winst.

Al na achttien minuten moest SC Stiens verder met tien man. Oebele Twijnstra stuurde Joeke de Vries op weg naar het SC Stiens-doel, waarna de ingreep van SC Stiens-aanvoerder Pieter Elgersma door arbiter Berends met rood werd bestraft. De beste kans in de eerste helft was voor de thuisclub. Almer Hietkamp werd vrijgespeeld, invaller doelman Hidde Ament voorkwam met een flitsende redding een doelpunt. Door een als voorzet bedoelde bal van van Niek Houkes die via de binnenkant paal binnenviel, kwam ONT na een uur spelen op achterstand. ONT zette een tandje bij en nam steeds meer het heft in handen. De numerieke meerderheid betaalde zich uit in het laatste deel van de partij. Michel Weisser scoorde in de drieënzeventigste minuut de gelijkmaker. ONT nam de winst mee naar huis door een doelpunt van Dion Smits vlak voor tijd.

Zaterdag is ONT vrij, waarna op 28 april de uitwedstrijd tegen FC Grootegast op het programma staat. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.