Mini-expositie

WERGEA - De vijfjarige Sven Leon van der Meulen (één van de twintig winnaars van het Brug-Brêge-Bridge-project van de Friese Milieu Federatie) heeft tot en met zondag 13 mei een mini-expositie in de Himpenserpoldermole bij Wergea.

Zijn schilderijen en andere geschilderde projecten zijn daar te bewonderen. Dit alles in het teken van LF2018. Het is een verrassende onderbreking voor fietsers die langs de molen komen. De molen staat achter Gasterij de Wâldwei langs een fietspad.

De expositie is geopend op woensdag- en zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens de Open Molendagen op zaterdag 21 april, zaterdag 12 mei en zondag 13 mei, van 10.00 tot 17.00 uur.

Tropische Kas 80

BEETSTERZWAAG - Liefhebbers van bijzondere planten, cultuurhistorie of een idyllische sfeer zijn vanaf 27 april weer welkom bij de Tropische Kas in Beetsterzwaag. Deze is gevestigd aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. Meer informatie over openingstijden staat op www.tropischekas.nl. De Tropische Kas is 80 jaar oud. De er naast gelegen druivenkas is 140 jaar oud. De plantencollectie is deels historisch en deels recent.