Tijdens het natuurfestival in de Alde Feanen zijn er veel recreatiemogelijkheden.
Tijdens het natuurfestival in de Alde Feanen zijn er veel recreatiemogelijkheden. Foto: Ingezonden

In mei natuurfestival in De Alde Feanen

EARNEWALD - Prinses Irene opent Fête de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen. Dit grootste 'grassroots' natuurfestival van Nederland wordt gehouden op 25, 26 en 27 mei.

Het natuurfestival telt honderden evenementen verspreid over heel Nederland. Fête de la Nature is een internationaal festival en wordt ook gevierd in Frankrijk, Zwitserland en Portugal. Fête de la Nature is een open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee tijdens Fête de la Nature een groen evenement kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot.
In 2018 is Nationaal Park de Alde Feanen de hoofdlocatie van Fête de la Nature. Er is extra aandacht voor de relatie tussen cultuur en natuur. De officiële opening van Fête de la Nature in de Alde Feanen wordt verricht door de voorzitter van het Nationale Park, een gedeputeerde van de provincie Fryslân en prinses Irene. Zij begeleidt belangstellenden bij een bijzondere natuurbeleving.

Vele activiteiten

De Wageningse hoogleraar natuurherstel en tevens filosoof Matthijs Schouten geeft aansluitend een lezing over onze grondhouding ten opzichte van de natuur. Bezoekers van Fête de la Nature kunnen in de omgeving van Nationaal Park de Alde Feanen deelnemen aan kinderactiviteiten, zoals zelf pizza maken, wolbeleving of een kruidenwandeling, of de Alde Feanen bij nacht in een sloep verkennen.