Prince Tribute Band in De Lawei

DRACHTEN - De Prince Tribute Band, celebration of Prince, geeft op zaterdag 21 april een eerbetoon aan Prince met een concert in de Lawei in Drachten. De band bestaat uit Nederlandse topmuzikanten.

Op 21 april 2016 is het exact twee jaar geleden dat Prince overleed. Zijn dood kwam als een grote schok.
De Prince Tribute Band is toen spontaan ontstaan. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren.

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelooflijk hoog muzikaal niveau. Zij durven het aan om zich als het ware te meten met het muzikale niveau en de live performances van Prince. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

Bezetting: David Dam en Kris Rietveld: zang. Jessy Hay: muzikaal leider, zang en gitaar. Anan den Boer: assistent muzikaal leider en toetsen. Nick Kamphuis: bas. Willem van der Krabben: drums. Efe Erdem: trombone. Marc Mangin: saxofoon.

Het is een staconcert, dus er kan gedanst worden. Kaarten zijn online te koop via de website www.lawei.nl. Het concert begint om 20.30 uur.