Thema-avond verslavingen

DOKKUM - Het Interkerkelijk Platform Talma Sionsberg belegt woensdag 18 april (vandaag) vanaf 19.30 uur een bijeenkomst met als thema: "Verslaving? Maakt meer kapot dan je lief is!".

De locatie is vergaderruimte 'Ontmoetingsplein' bij de hoofdingang van medisch centrum Sionsberg. Birdaarderstraatweg 70 in Dokkum.
Eén spreker deze avond is prof. dr. Gabriël Anthonio, voorzitter van de Raad van Bestuur van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en bijzonder hoogleraar in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zal spreken over diverse verslavingen in het algemeen en over drugsverslaving in het bijzonder. Het gaat over onder andere oorzaken, gevaren en gevolgen, maar ook over preventie en behandelmethoden.

De tweede spreker is Sherwin Mercera, 'ervaringsdeskundige' drugs en criminaliteit bij de christelijke organisatie Terwille Verslavingszorg, geloof en vrijheid in Groningen. Hij is bij Terwille gekomen met een hulpvraag vanwege zijn verslaving en heeft dit goed doorlopen. Inmiddels mag hij andere mensen bijstaan en werkt hij als betaalde medewerker binnen één van de hulpprogramma's. Mercera zal vertellen over zijn leven met en zonder verslaving. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.