Op de Koningsmarkt in Buitenpost is ook een proeverij van likeuren. De markt is open van 10.00 tot 17.00 uur.
Op de Koningsmarkt in Buitenpost is ook een proeverij van likeuren. De markt is open van 10.00 tot 17.00 uur. Foto: Ingezonden

Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof

BUITENPOST - Op Koningsdag, vrijdag 27 april, houdt De Kruidhof weer een feestelijke Koningsdagmarkt. De markt is in de Verkooptuin en is net als de tuinen en het IJstijdenmuseum tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

Naast de eigen, uitgebreide plantencollectie kruiden, groente, fruitbomen en vaste planten, vindt u dit jaar op de markt een collectie perkplanten en hanging baskets, Friese historische zaden, honing en bijenproducten, binnen- en buiten interieurartikelen en stenen en fossielen van het IJstijdenmuseum. Ook voor tuinadvies kunt u op de markt terecht. Marion de Wal kan alles vertellen over het aanleggen van een groentetuin en Jolanda Booi kan samen met u een eerste ontwerp voor de aanleg van uw tuin maken. Daarnaast is er een proeverij van huisgemaakte likeuren en kruidenhapjes van kruiden uit eigen tuinen.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen een insectenhotel maken en deze vullen of zich uitleven op het springkussen. Voor het insectenhotel maken wordt een vergoeding voor het maken van de materialen van € 2,50 gevraagd. In het tuincafé en op het zonnige terras kunt u terecht voor heerlijke, huisgemaakte lekkernijen, broodjes en verse soep en op de Verkooptuin is ook nog een kraam met heerlijk zoete suikerspinnen.

Met Museumkaart gratis

Entree volwassenen € 3,25, 65+-ers betalen € 2,60 en voor kinderen van vijf tot en met elf jaar is het
€ 1,50. Toegang met Museumkaart is gratis. De Kruidhof is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Feestweek in Buitenpost

In het dorp Buitenpost zijn op deze dag allemaal feestelijke activiteiten, zoals een vrijmarkt in de ochtend.
Meer informatie over deze activiteiten vindt u op www.facebook.com/feestweek-buitenpost.