De Harrekieten zorgen voor een vrolijke noot. Ook Hymphamp straattheater is zaterdag van de partij. Bekijk het filmpje voor een indruk van hun komische sketches.
De Harrekieten zorgen voor een vrolijke noot. Ook Hymphamp straattheater is zaterdag van de partij. Bekijk het filmpje voor een indruk van hun komische sketches. Foto: Ingezonden

Dweil- en sopfestival in centrum Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 21 april staat het centrum van Surhuisterveen in het teken van de dweilorkesten. Maar liefst vijf orkesten gaan kriskras door het centrum en zorgen voor een geweldig muzikaal spektakel in het hart van de Fryske Wâlden.

Van de partij zijn de Beiler Notenkrakers, een achttien leden tellende fanfare en een malletband, eveneens uit Beilen. Zij staan garant voor een feestelijke sfeer. Daarnaast komt Dweilorkest Dinges uit Emmen naar Surhuisterveen. Door het uitgebreide repertoire, de vrolijke muziek en het enthousiasme van de muzikanten trekt dit in felblauwe kleding gestoken orkest zeker de aandacht.
Dweilorkest De Boljeiers uit het Friese Tijnje bestaat uit circa achttien enthousiaste muzikanten. Hun grote, voor elk wat wils, repertoire swingt de pan uit. Het dweilorkest 'de Wettertoerkapel' is, al meer dan 30 jaar, binnen en buiten Friesland actief en brengt tijdens de meest feestelijke evenementen zijn repertoire ten gehore.

Blaaskapel De Harrekieten brengt eveneens een vrolijke noot bij feesten en partijen. Het repertoire is erg divers en varieert van Nederlandse hits tot Engelse klassiekers. Om half vijf komen alle bands op de Kolk bij elkaar om een aantal nummers samen te spelen. Het bekende Hymphamp-straattheater geeft de naam Dweil- en sopfestival zaterdag een dubbele betekenis.