Wandelen en muziek in centrum van
Leeuwarden op zondag 22 april

LEEUWARDEN - Na Amsterdam, Amersfoort, Haarlem, Zutphen en Gouda is Culturele Hoofdstad Leeuwarden aan de beurt in de serie The Spirit of Place. Het betreft drie 'wandelconcerten' in drie bijzondere gebouwen, zondag 22 april.

De deelnemers bezoeken op hun muzikale wandeling drie bijzondere gebouwen in het oude stadshart van Leeuwarden: het Stadhouderlijk Hof, het Old Burgerweeshuis en het Fries Museum. In die gebouwen zijn bijzondere concerten te horen. Drie acteurs - Eva van Heijningen, Marc Krone en Irene Kuiper - begeleiden de wandelaars en vertellen over de buurt. U kunt kiezen uit een ochtendwandeling vanaf 11 uur of een middagwandeling vanaf 14.30 uur.
Musica Amphion speelt triosonates van onder andere Leclair en Locatelli in de vorstelijke Gouden Balzaal van het Stadhouderljjk Hof. Camerata Trajectina is te beluisteren in de zelden voor publiek toegankelijke Grote Salon van het Old Burgerweeshuis, met muziek op teksten uit de Friesche Lusthof van Starter, zoals Doen Daphne d'Overschoone Maegt. In het futuristische Fries Museum brengt BRISK samen met stemkunstenares Greetje Bijma eigenzinnige improvisaties op een enorme verzameling blokfluiten.

Deelname: regulier € 45, met Museumkaart
€ 35. Info en kaarten: https://www.geelvinck.nl/concerten/wandelconcert-in-leeuwarden/
en het e-mail-adres: info@geelvinck.nl.
Tel.: 06 - 54 79 46 06.