Helena Ytsma en Julia Benedictus (rechts) houden Heit en Mem Café vanaf vrijdag in het Hooghuis in de bibliotheek. Zie het filmpje met de uitnodiging.
Helena Ytsma en Julia Benedictus (rechts) houden Heit en Mem Café vanaf vrijdag in het Hooghuis in de bibliotheek. Zie het filmpje met de uitnodiging. Foto: Actief Media

Heit en Mem Café Burgum verhuist naar bieb

BURGUM - De feestelijke opening van Heit en Mem Café Burgum vindt plaats in de bibliotheek van Burgum op vrijdagochtend 20 april van 9.30 tot 11.30 uur. Alle ouders zijn welkom, net als hun kinderen. Wethouder Doeke Fokkema en de Tomke-poppenkast zijn aanwezig, de speel-o-theek is open en voor koffie en thee wordt gezorgd.

Het Heit en Mem Café is er voor alle ouders met kleine kinderen die het leuk vinden andere ouders te leren kennen en informatie uit te wisselen over opvoeding, ontwikkeling en ouderschap. Tijdens deze ochtenden wordt er op een ontspannen manier gepraat over de dagelijkse zaken waar je als (groot)ouder of verzorger mee te maken krijgt. De kinderen kunnen lekker spelen met het speelgoed van de speel-o-theek, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie of thee.

Het café is elke derde vrijdag van de maand, behalve in de zomervakantie, van 9.30 tot 11.30 uur. Iedere editie heeft een ander thema, zoals binnenkort kinder-EHBO en eerste hapjes. Het Heit en Mem Café is gratis toegankelijk.

Helena Ytsma en Julia Benedictus, beiden moeder van twee kinderen tussen nul en vier jaar, organiseren de ochtenden in samenwerking met welzijnsorganisatie Kearn en het consultatiebureau Burgum van GGD Fryslân. "Andere Heit en Mem Café's zijn ook vaak te vinden in bibliotheken," vertelt Julia Benedictus over de verhuizing. "Deze nieuwe locatie is midden in het centrum. Dat maakt het wellicht makkelijker voor ouders om eens binnen te lopen", verwacht ze.

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Heit en Mem Café Burgum. Mailen naar heitenmemcafeburgum@gmail.com kan ook.