Peuchen van DGC uit Drachten.
Districtskampioen Duncan Peuchen van DGC uit Drachten. Foto: Ingezonden

Turntitels DGC en Frisia in districtsfinale

UITHUIZEN - In Uithuizen werd zaterdag de districtsfinale Noord turnen heren gehouden.

Het werd een groot succes voor Duncan Peuchen van DGC (Drachtster Gymnastiek Combinatie). Nadat hij Fries kampioen was geworden, mocht hij deelnemen aan de districtsfinale. Hij turnde zes onderdelen: rek, vloer, ringen, voltige, sprong en brug en won de gouden medaille.
Riemer Sjoerd Mulder van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega werd knap tweede en eindigde met een beker op het podium.

Boas Westerdijk van gymnastiekvereniging Frisia uit Beetsterzwaag, turnend in niveau 19, werd kampioen turnen van Friesland, Groningen en Drenthe. Na een spannende wedstrijd waarop hij eerste werd op brug, ringen en rek behaalde hij goud. Jilles Adema en Thijs Dekker kwamen ook beiden op het podium door brons te behalen. Jilles op niveau 21 en en Thijs op niveau 17.