Het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor heeft een nieuwe dirigent.
Het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor heeft een nieuwe dirigent. Foto: Ingezonden

Nieuwe dirigent Burgumer Mannenkoor

BURGUM - Na enkele weken van kennismaking heeft het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor (IBM) met enthousiasme gekozen voor Caroline Joke van der Laan als nieuwe dirigent.

In haar 40-jarig bestaan heeft het koor slechts twee dirigenten gehad. Dat zegt veel over de trouw en de goede sfeer. Dus moest de opvolging van de helaas overleden vorige dirigent Pieter Postma zorgvuldig gebeuren. Caroline heeft door haar muzikaliteit en haar energieke aanpak het vertrouwen gewekt, dat er zich een veelbelovende samenwerking kan ontwikkelen. Ze is zeer actief in de muziek. Ze meldt dat ze veel energie haalt uit het maken van muziek met en voor mensen. Ze speelt piano en orgel en is organiste in drie plaatsen. Ze is dirigente van vier koren (nu dus vijf) en volgt zelf ook nog zanglessen bij Barend Schipper.

Zondag 8 april werd in de kerk van Ryptsjerk medewerking verleend aan de ochtenddienst. Het bijzondere van de dienst was het afscheid van het kostersechtpaar Peet en Grytsje Smedinga. Peet is al jaren lid van het IBM. Op woensdag 25 april maakt het koor een uitstapje naar het Duitse Münster. Er zal worden gezongen in de beroemde Dom van Münster.

Kortom, volop activiteit bij het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor. Wie belangstelling heeft kan gerust eens langskomen op de woensdagavond, en op: www.ibmkoor.nl.