Carla de Bruine en Guido Sinnige runnen een in Ryptsjerk La
Ferme Therme.
Carla de Bruine en Guido Sinnige runnen een in Ryptsjerk La Ferme Therme. Foto: Actief Media

"Geniet van de voedende mineraalbaden"

RYPTSJERK - In het voormalige Frouckje State in Ryptsjerk is sinds januari van dit jaar een kuuroord gevestigd, La Ferme Therme. "Daar is in Friesland vraag naar", heeft eigenaar Guido Sinnige gemerkt.

Alleen? Een stel? Een vriendengroep? Zowel mannen als vrouwen blijken het heerlijk te vinden om te genieten van de ontspannende en voedende mineraalbaden bij La Ferme Therme. Zodra je de loungeruimte binnenstapt, valt stress van je af. Zachte muziek klinkt in de sfeervol verlichte ruimte. Kaarsjes branden, net als de open haard. "Kom tot rust met een drankje van het huis", zegt mede-oprichtster Carla de Bruine uitnodigend.

Kuren doen de gasten van La Ferme Therme in badkleding en met respect voor ieders privacy. "We hebben drie kuurbaden die het algemene welbehagen bevorderen."

Een klok is nergens. "Gasten gaan in ieder bad twintig minuten. Ik houd de tijd voor hen in de gaten. Na het eerste bad krijgt men een gezichtsbehandeling, een mineralenmasker dat na het tweede bad verwijderd wordt."

Tijdens de rustperiode na het derde bad worden de gasten ingeolied op een massagetafel. "Dat ontspant, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en de opname van mineralen uit het lava/zeoliet-bad, het Dode Zee-bad en het Keltisch zoutbad."

La Ferme Therme | Binnendijk 74 Ryptsjerk | open op afspraak: donderdag tot en met zondag 10.00 - 22.00 uur | www.lafermetherme.nl