Drachtster Boys stelt teleur: verlies

DRACHTEN - Drachtster Boys zakte zaterdag tegen het laag geklasseerde Olde Veste finaal door de ondergrens. De thuisclub speelde onrustig, onnauwkeurig, te gehaast, stond niet goed gepositioneerd en er werden bijna geen duels gewonnen.

Keeper Emile Peters moest voor rust een paar keer redding brengen. Aan de overkant werden plaagstootjes van Said Hassan, Mark Huizinga en Kevin Bakels onschadelijk gemaakt.

Na de thee drong de thuisclub meer aan en kreeg kansen via Jan Stoker en Kevin Bakels. Het hoogtepunt was het schot van Said Hassan van zo'n dertig meter snoeihard in de kruising: 1-0. Terwijl de Drachtsters het doelpunt aan het vieren waren, volgde het dieptepunt. Patrick de Vente kon zo doorlopen op een steekpass door het centrum: 1-1. Voor Olde Veste raakte Mark Homme van der Veen de binnenkant van de paal en was Drachtster Kevin Bakels te zelfzuchtig. De gifbeker was echter nog niet leeg voor de thuisclub. De verdediging reageerde in de blessuretijd niet attent, zodat Patrick de Vente uit een scrimmage de genadeklap kon uitdelen: 2-1.

Drachtster Boys zal in de nacompetitie uit een ander vaatje moeten tappen om te kunnen promoveren.