"Clubhuis watersporters niet storend"

DE WILGEN - De plannen voor een nieuw clubhuis van de roei- en de kanovereniging op het Gaastereiland bij De Wilgen zullen niet te veel hinder voor de natuur en voor de omwonenden veroorzaken. Dat stellen b. en w. van Smallingerland.

De bewoners van de Broekfinne 2 tot en met 12 (even nummers), dus van zes huishoudingen, hebben in een gezamenlijke inspraakreactie diverse bezwaren tegen de plannen ingediend. De gemeente Smallingerland acht ze geen van alle steekhoudend.

De bewoners vinden dat er tussen hun woningen en het toekomstige clubhuis een wal met beschoeiïng moet komen, zodat ze geen zicht krijgen op het clubhuis (en omgekeerd; red.). Ook pleiten ze voor geluidwerende maatregelen. Maar het liefst zouden ze zien dat het nieuwe clubhuis oostelijk van de huidige plek van de kano- en roeivereniging komt.
Dit laatste is volgens de gemeente "fysiek" onmogelijk. Bovendien hebben de bewoners volgens b. en w. onvoldoende aangetoond dat ze hinder van het nieuwe clubhuis zullen ondervinden. Ook de natuur zal er geen last van krijgen, als de broedende vogels met rust worden gelaten en men hier tijdens het broedseizoen geen honden uitlaat.