Publiek in debat over steden en dorpen

DRACHTEN - Hoe kan of moet de toekomst van steden en dorpen in Fryslân er uit zien? Daarover mag het publiek donderdagavond in het gemeentehuis in Drachten in debat gaan, in de raadszaal (Gauke Boelensstraat 2).

Bouwen we over tien jaar alleen nog 'tiny houses'? Delen we massaal een elektrische buurtauto? Doen we zelf nog boodschappen, of wordt alles aan huis bezorgd? Werken we op tien minuten fietsafstand van huis? Of reizen we met snelle treinen op en neer naar de Randstad?

Oftewel: hoe ziet de toekomst er uit van de dorpen en steden in Fryslân? Wilt u betrokken worden bij die toekomst en zo ja, hoe dan? Praat mee over de leefbaarheid van uw omgeving tijdens het publieksdebat. Dan kunt u bijdragen aan de bouwstenen voor een nieuwe omgevingsvisie van Fryslân. Met behulp van stemkastjes wordt het een interactieve avond.

Dit 'omgevingslab steden en dorpen' is onderdeel van de Friese aanpak voor de nieuwe omgevingsvisie. Die komt in de plaats van het provinciale Streekplan. U kunt zich aanmelden via het e-mail-adres omgevingslab@
fryslan.frl.

Veel meer informatie is bovendien te vinden op de website www.omgevingslab.frl, waar met zowel teksten, foto's als filmpjes de resultaten staan van het 'proces' sinds oktober vorig jaar. De nieuwe omgevingsvisie moet een vooruitblik worden naar het jaar 2030. De omgevingsvisie zal uiteindelijk door Provinciale Staten moeten worden vastgesteld.