Shantykoor De Brêgesjongers uit Opeinde doet zaterdag mee.
Shantykoor De Brêgesjongers uit Opeinde doet zaterdag mee. Foto: Ingezonden

Zestien koren op Korenfestival in Burgum

BURGUM - Op zaterdag 14 april treden zestien verschillende koren op in het centrum van Burgum. Na een oproep via Facebook hebben zich meer koren aangemeld dan voorheen. Vandaar dat het aantal podiumplaatsen is uitgebreid naar vijf. De koren treden op van 13.30 tot 17.00 uur, verspreid door het centrum. Toegang en parkeren gratis.

Het Korenfestival wordt georganiseerd door de Burgumer Aktiviteiten Kommissie.
Deelnemende koren zijn: Popkoor POP4YOU, Popkoor Passion 2 Sing, Popkoor Wooman, Koardinaasje, It Freya Koor, Koar Excentriek, Frouljuskoar Hjerres, Vrouwen-popkoor Bitchbeat, Shantykoor De Brêgesjongers, Popkoor Westereen, Popkoor Samar, Popkoor Let's Try, 't Oerterper Manljuskoar, Swingkoor Burgum, Popkoor De Sangersjongers en Shantykoor De Pypkesjongers.

Kunstenaars gezocht

HEMRIK - In het pinksterweekend op 19, 20 en 21 mei houdt Kunst in Opsterland de Open Atelierroute met overzichtstentoonstelling in het Witte Kerkje in Hemrik. In de week ervoor, van 14 tot en met 18 mei, kunnen schoolklassen workshops volgen in grote tenten in het speelbos Sparjebird bij Hemrik tijdens de Kunstweek. Ook de eindresultaten daarvan zullen in dat weekend te zien zijn.
Ben jij kunstenaar in Opsterland en vind je het leuk om mensen over je kunst te vertellen en je werkplaats en je kunst te laten zien, beantwoordt dan snel deze oproep door je in te schrijven! De organisatie zou het extra leuk vinden als je ook een gastkunstenaar in je atelier uitnodigt. Kijk op www.kunstinopsterland.nl of mail naar kunstinopsterland@hotmail.com.