Zet op 27 april als Wereldburgumer je handtekening op de wereldbol.
Zet op 27 april als Wereldburgumer je handtekening op de wereldbol. Foto: Ingezonden

De Wereldburgumer, heb jij er al van gehoord?

BURGUM - Een groep Wereldburgumers is bezig om samen met alle Burgumers antwoord te krijgen op de vraag: 'wat vertel je op een verjaardagsfeest vol trots over Burgum?'

"Wat gaan we doen: we slaan de 'handen' ineen en werken samen aan een wereldbol die we als Wereldburgers op 'handen' dragen," vertelt projectleider Atsje Lettinga.

"De Wereldbol duwen en trekken we op 8 juli als Wereldburgumers, in een grote uitbundige stoet naar Leeuwarden. Daar wordt de bol onderdeel van de kettingreactie van het project de 8e dag en zet een ander project weer in beweging."

Doe mee en zet je handtekening als Wereldburgumer op de wereldbol. Kom op 27 april naar de aftrap van dit project, tegenover het terras van de Pleats vanaf 9.00 uur.

Zet je handtekening op de wereldbol

Tevens kun je je opgeven voor het meelopen in de Burgumermars op 8 juli. "Kom Wereldburgumers reik ons je hand!"

De Wereldburgumer is onderdeel van De Reis, het community art-rogramma van Keunstwurk en onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.
Bij De Reis gaan initiatiefnemers, makers en 'een' 'mienskip' samen aan de slag om een maatschappelijke verandering in beweging te krijgen door het inzetten van kunst en cultuur.

Meer informatie:
Facebook: https://www.facebook.com/wereldburgumer
Website: https://www.oranjeferbynt.nl