Met de nieuwe Led-mistlampen verwerkt in de voorspoiler oogt de nieuwe Ford Mustang dynamischer.
Met de nieuwe Led-mistlampen verwerkt in de voorspoiler oogt de nieuwe Ford Mustang dynamischer. Foto: Ingezonden

Nieuwe Ford Mustang in de showroom

AMSTELVEEN - Voor zowel auto- als filmliefhebbers spreekt de film Bullit tot de verbeelding. Steve McQueen scheurt in deze film in een Ford Mustang door de straten van San Francisco. In de nieuwe Ford Mustang kan iedereen zich nu Steve McQueen voelen en genieten van de nieuwste technische hoogstandjes van de Ford-technici.

Waanzinnige prestaties en een prettige rijervaring zitten in het DNA van de Mustang, al sinds de introductie van het eerste model in 1964. Een nieuwe aandrijving, een nieuw chassis en technologische verbeteringen zorgen dat de nieuwe Mustang de meest veelbelovende rijervaring tot nu toe biedt. Kloppend hart van de nieuwe Mustang is een 5,0-liter V8-motor met 331 kW (450 pk) en een maximumkoppel van 592 Nm of een efficiëntere 2,3-liter EcoBoost-motor met 213 kW (290 pk) en 440 Nm. De Mustang is afgesteld op de Europese rijverwachtingen en dankzij de geavanceerde, nieuwe, verstelbare MagneRide®-wielophanging en nog diverse keuzes, zoals een nieuwe aanpasbare My Mode-optie, is het rijplezier geoptimaliseerd.

De koets is nog gestroomlijnder en sportiever geworden en het eigentijdse, luxueuze interieur is voorzien van zachte materialen en een volledig digitaal instrumentencluster van twaalf inch. De nieuwe Ford Mustang - leverbaar als Fastback en Convertible - is vanaf april te bewonderen bij de Nederlandse FordStores. De vanafprijs van de handgeschakelde Fastback met 2.3 Ecoboost motor kost € 69.620, de GT Fastback met 5.0 V8 en tientraps-automaat kost vanaf € 111.840.