Gerbrich en It Grutte Guod met v.l.n.r.: Wander van Duin, Gerbrich van
Dekken en Josse Postma.
Gerbrich en It Grutte Guod met v.l.n.r.: Wander van Duin, Gerbrich van Dekken en Josse Postma. Foto: Michelle Hamstra

Samenloop voor Hoop 25 en 26 mei in Eastermar

EASTERMAR - Al enkele maanden is het bestuur van de Samenloop voor Hoop Eastermar samen met tientallen vrijwilligers uit dit dorp en omstreken bezig om de Samenloop voor Hoop in Eastermar te organiseren.

Het eerste doel is aandacht vragen voor kanker. Het tweede, niet minder belangrijke doel is om veel geld in te zamelen voor onderzoek om deze ziekte de wereld uit te helpen.

Omdat mensen met kanker ook 24 uur per dag worden geconfronteerd met deze ziekte of de gevolgen daarvan, wordt midden in het dorp Eastermar op en rond de Komerk een 24 uurs-wandelestafette gehouden, waarbij groepen van betrokken mensen, elkaar afwisselend, 24 uur gedurende dag én nacht, gaan wandelen. Voor kinderen is er een speciale kinderloop. Ploegen en individuele wandelaars kunnen zich nog aanmelden. Artiesten als Freighttrain, popkoor Akkoord, De Lofstem, Gerbrich en It Grutte Guod, Sita en Marije, Challenger zullen tijdens deze 24 uur optreden.

Het bestuur doet de dringende oproep om dit festijn met zijn allen tot een succes te maken ten behoeve van de medemensen die te maken hebben met kanker. Aanmelden voor deelname kan via www.samenloopvoorhoop.nl/eastermar.

Op zaterdag 21 april is er van 9.00 tot 14.00 uur een rommelmarkt in de loods bij bouwbedrijf Swart, Grote Hornstweg 19-D in Eastermar. In het laatste uur wordt een aantal bijzondere kavels geveild. Vooraf kunt u, als u dat wilt, uw auto laten wassen. Dit kan voor It Betterskip, E.M. Beimastrjitte 69 in Eastermar.

Het team Marnijs van de Samenloop voor Hoop Eastermar organiseert op vrijdag 27 april (Koningsdag) een Koninklijke wandeling in Eastermar. Aanmelden kan via koninklijkewandeling@gmail.com.